AVS

Dierencentrum Waasland vraagt geen honden in te voeren na vondst 50 Roemeense honden: "Adopteer eerst Belgische dieren!" 

Het dierencentrum Waasland vangt tientallen Roemeense honden op die gisteren gered werden uit een huis in Asper, bij Gavere. Het centrum lanceert nu een oproep om geen buitenlandse honden meer naar hier te halen omdat de asiels al vol zitten. "De dieren hebben te veel bagage, doe dat gewoon niet", zegt Brigitte De Baere van het centrum.

Gisteren werden 50 honden gered uit een huis in Asper, daarvan gingen er 26 naar het dierencentrum Waasland. Brigitte De Baere van het dierencentrum is aangedaan van de schrijnende situatie waarin de Roemeense honden leefden. "Langs buiten leek het een mooie boerderij, maar binnen was het een ander verhaal. Het was schrijnend om te zien. Best dat we laarzen aanhadden want we stonden tot aan onze enkels in de uitwerpselen."

Haal geen honden meer naar hier of doe het op een correcte manier
Brigitte De Baere, Dierencentrum Waasland

De honden waren met goede bedoelingen naar hier gehaald, maar helaas konden de eigenaars de zorg niet meer aan. Brigitte pleit er dan ook voor dat honden uit het buitenland eerst langs een centrum passeren en daarna een baasje toegewezen krijgen.  "Daarenboven zijn er nu al heel erg veel honden in de asielen. Het zou beter zijn om die eerst te adopteren."

"De (straat)honden worden zomaar overgehaald naar hier en bij mensen thuis gestoken. Zo worden die niet gecontroleerd, opgevoed of gesocialiseerd. Toen wij naar daar gingen om die honden te bevrijden stonden mensen uit de straat met hun duimen in de lucht te juichen naar ons. Zo blij dat er eindelijk een einde kwam aan die situatie. Haal geen honden naar hier of doe het op de correcte manier. Het is zo verschrikkelijk."

Meest gelezen