Radio 2

Eén van eerste PVDA-schepenen in ons land stopt ermee: Geert Asman kiest voor zijn gezondheid

Geert Asman (PVDA) (links op de foto) heeft beslist te stoppen als eerste schepen in Zelzate. Hij was één van de eerste PVDA-schepenen in het land. Samen met partijgenoot Steven De Vuyst zat hij voor PVDA in het gemeentebestuur van Zelzate, met Vooruit als coalitiepartner. Tijdens zijn afwezigheid na een hartaanval, werd hij vervangen door Dirk Goemaere, die nu ook de rest van de legislatuur schepen blijft. 

Schepen Geert Asman werd in mei getroffen door een hartaanval en is momenteel goed aan het herstellen. Intussen hernam hij deeltijds zijn werk als dokter in de groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk. "Maar de combinatie met een schepenambt zou te zwaar worden en ik moest kiezen", zegt Asman. "Met pijn in het hart neem ik afscheid van het gemeentebestuur van Zelzate."

Ik kies voor het werk als dokter, omdat er nu veel druk is op de huisartsen en de groepspraktijk
Geert Asman (PVDA), stopt als eerste schepen in Zelzate

Het herstel na zijn hartaanval gaat goed, en sinds september is Asman herbegonnen met zijn werk als dokter in de groepspraktijk Geneeskunde voor het volk. "Na vier maand intensieve revalidatie en 13 kilogram lichter voel ik mij in een goede conditie. Maar toch ben ik pas in september zeer rustig herbegonnen als arts met 8 uur raadpleging per week. Momenteel zit ik aan 22 uur, ik voel dat ik erg langzaam moet opbouwen," zegt Asman. 

Emotioneel afscheid

Het viel Asman zwaar om te moeten kiezen. Het afscheid van zijn collega's van het schepencollege vanmiddag was dan ook emotioneel. Maar het werk wordt voortgezet door Dirk Goemaere (PVDA), die Asman al verving tijdens zijn ziekteverlof. Tot het einde van de legislatuur neemt hij Asmans bevoegdheden over (sociale zaken, welzijn, financiën en begroting, openbare werken en technische dienst). 

"Gelukkig kon ik de voorbije zes maand als reserveschepen al veel ervaring opdoen," zegt Goemaere. "Onze gemeente kent veel zware uitdagingen. Ik wil een toegankelijke en aanspreekbare schepen zijn. Net zoals in mijn vorig leven als vakbondsafgevaardigde wil ik nu opkomen voor de bevolking van Zelzate."

Meest gelezen