stad Bree

Hele centrum van Bree binnen de stadsring wordt woonerf

In Bree is het nieuwe stadscentrum helemaal heraangelegd. Het gebied binnen de wallen wordt in zijn geheel een woonerf en dat betekent dat je daar maximaal 20 km/u mag rijden.  

Het hele gebied binnen de wallen in Bree is nu een woonerf.  "En dat was een heel bewuste keuze", zegt burgemeester Liesbeth Vander Auwera.  "We willen meer aandacht geven aan voetgangers en bezoekers. Die moeten fijn kunnen wandelen in Bree zonder zich druk te maken om gemotoriseerd verkeer." Na de heraanleg zijn er dus geen stoepen meer te zien in het centrum van Bree want de voetgangers mogen daar vanaf nu de hele breedte van de straat gebruiken. 

Voetgangers moeten fijn kunnen wandelen zonder zich druk te maken om gemotoriseerd verkeer

Liesbeth Vander Auwera, burgemeester van Bree

In het centrum van Bree moeten wel nog enkele bomen geplant worden en bloembakken gevuld, maar voor de rest is de heraanleg klaar. De straten en pleinen hebben het afgelopen anderhalf jaar nieuwe bestrating gekregen, en er is ook nieuw zitmeubilair geplaatst.  

Meest gelezen