Belga

Zangeressen van Britse popgroep Little Mix gaan na 10 jaar tijdelijk uit elkaar

De zangeressen van de Britse popgroep Little Mix zullen na hun tour in 2022 "een pauze inlassen", maar houden vol dat ze niet permanent uit elkaar zullen gaan. Dat melden ze op sociale media. Ze zijn in de toekomst dus wel nog van plan verder samen muziek te maken.

"Het zijn 10 geweldige jaren geweest, een geweldig non-stop avontuur, maar we voelen dat de tijd rijp is om een pauze te nemen zodat we ons kunnen opladen en aan wat andere projecten kunnen werken," postte de groep gisteren op sociale media.

"We kunnen jullie niet genoeg bedanken voor jullie liefde en steun, die jullie sinds het begin gaven", staat er nog in de Instagram-post. "We houden zielsveel van jullie allemaal."

Ondanks de aankondiging zegt de groep dus wel al plannen te hebben voor meer muziek, tours en optredens in de toekomst.

Van vier naar drie

De groep heeft er sinds 2020 al een hobbelig parcour opzitten. Zo stapte Jesy Nelson in december 2020 uit de groep, waardoor ze van een vierdelige groep naar een trio gingen. Toch had dit geen invloed op hun succes. In het 2021 hebben ze nog een reeks hits gehad. 

Hun grootste hits van 2021 waren "Heartbreak Anthem" met "Galantis en Confetti" met Saweetie. Een andere bekende hit van de groep is "Shout out to my ex". Die haalde op YouTube meer dan 441 miljoen views. 

De overgebleven leden - Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock en Jade Thirlwall - brachten vorige maand nog hun eerste "greatest hits" album uit, slechts een paar maanden nadat zowel Perrie als Leigh-Anne mama waren geworden.

De groep in 2017, toen nog met vier
2017 Invision

Met hun tour van 2022 zullen ze optreden op verschillende plaatsen in het Verenigd Koninkrijk.

Meest gelezen