radio 2

Na vijf jaar wachten: nieuwe glijbaan voor Avonturenberg in Beringen eindelijk aangekomen

De kinderen in Beringen hebben er lang op moeten wachten, maar de nieuwe glijbaan voor de Avonturenberg is dan toch aangekomen. Ze moet eerst wel nog geïnstalleerd worden voor er weer van de Avonturenberg kan gegleden worden. 

In 2016 werd de Avonturenberg op be-MINE in Beringen officieel geopend maar al snel bleek dat de gebouwde glijbaan in beton te steil was. Verschillende kinderen liepen kwetsuren op. De glijbaan werd al snel gesloten. De stad en de aannemer raakten het lange tijd niet eens over de nodige maatregelen en over wie verantwoordelijk was.  

Metalen glijbaan

Vijf jaar later is er eindelijk een oplossing gevonden voor het glijbaanprobleem op de Avonturenberg: een metalen glijbaan. Het was alvast geen sinecure om die met zwaar vervoer de terril op te brengen. De metalen glijbaan moet nu eerst nog gemonteerd worden. De opening is pas over enkele weken gepland, als de constructie helemaal klaar is en voldoende uitgehard. 

 

Meest gelezen