Radio 2

Brussel krijgt voor het eerst in 50 jaar nieuwe lambiekbrouwerij

Brussel krijgt er voor het eerst in een halve eeuw tijd een nieuwe lambiekbrouwerij bij. "Er beweegt wat in de wereld van het lambiekbier en we willen er graag deel van uitmaken", klinkt het bij Brussels Beer Project.

“Het is redelijk absurd, we zijn ondertussen al ruim twee jaar aan bezig. De eerste lambiek die we gebrouwen hebben is van januari 2020", zegt Dimitri van Brussels Beer Project. "Een lambiek vraagt tijd. Een geuze is een blend van één, twee en drie jaar oude lambiek, dus we hebben nog een jaartje vooraleer we effectief een geuze kunnen uitbrengen.”

De huidige brouwerij die er al zes jaar staat,  wordt omgevormd tot een lambiekbrouwerij en er is ook plaats voor andere bieren van gemengde gisting: “Alle brouwsels gaan wel door eiken vaten gaan. En we volgen de regels om het bier lambiek te mogen noemen, maar we gaan wel spelen met andere ingrediënten. Zo gaan we onder meer experimenteren met exotische fruiten.”

Populair

Lambiekbier is terug populair geworden en er beweegt wel wat zegt Dimitri: “En daar willen we absoluut deel van uitmaken. We willen het bier terug naar ons publiek brengen. Als de coronamaatregelen het toelaten doen we volgende week een evenementje met de eerste twee ‘releases’.  Vanaf volgend jaar hebben we meer producten die nu gebotteld zijn of nog moeten worden.”

Meest gelezen