Nijlpaarden Hermien en Imani van ZOO Antwerpen besmet met corona: "Loopneus, maar ze stellen het goed"

Nijlpaarden Hermien en Imani hebben positief getest op  COVID-19. Dat meldt de Antwerpse Zoo in een persbericht. De nijlpaarden stellen het goed maar zitten in isolatie. De verzorgers dragen intussen extra beschermingsmateriaal. Volgens ZOO Antwerpen is de besmetting een wereldprimeur bij nijlpaarden.

De Antwerpse Zoo meldt dat nijlpaarden Hermien en Imani positief testten op het coronavirus. De laboresultaten zijn bevestigd door Sciensano. De twee dieren zitten in isolatie en stellen het vrij goed. Ze hebben enkel een loopneus. Uit voorzorg dragen de nijlpaardverzorgers extra beschermingsmateriaal. Bezoekers kunnen de dieren niet meer zien.

De besmetting kwam aan het licht door alerte dierenverzorgers die opmerkten dat de nijlpaarden veel snot in de neus hadden. Volgens ZOO Antwerpen is het de eerste besmetting wereldwijd bij nijlpaarden. Vorig jaar werden alle zoogdieren in ZOO Antwerpen nog getest op het coronavirus en werd er geen COVID-19 gesignaleerd in de dierentuin.

BEKIJK - Op 4 december 2021 bracht "Het journaal" deze reportage over de besmetting van nijlpaarden Imani en Hermien in ZOO Antwerpen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen