Archieffoto
Facebook Circus Barones

Circus Barones laat noodgedwongen minder mensen binnen in tent: "Moeilijk om rond te komen met minder dan 200 toeschouwers"

De shows van Circus Barones in Antwerpen, op Spoor Oost, kunnen doorgaan. Dat laat de organisatie weten nadat het Overlegcomité nieuwe maatregelen heeft aangekondigd. Binnenevenementen mogen nog plaatsvinden, al mag dat vanaf maandag enkel met minder dan 200 personen. "We zijn blij dat we niet moeten sluiten, maar met een tent voor 550 personen kunnen we de kosten niet dekken", zegt directeur Richard Korritnig.

Het verdict van het Overlegcomité komt in de evenementensector hard binnen. Grote binnenevenementen met meer dan 200 aanwezigen mogen vanaf maandag niet meer doorgaan. Voor Circus Barones betekent dat gelukkig geen sluiting. Mits een kleiner publiek kunnen de shows nog steeds doorgaan. Nog tot 16 januari voert het circus shows op aan Spoor Oost in Antwerpen. Daar staat een tent voor zo'n 550 toeschouwers. Enige opluchting gaat bij de organisatie dus ook gepaard met ontgoocheling. 

"200 mensen zijn voor ons de limiet om de zaken te laten draaien, want dan kunnen we de kosten nog net dekken. Maar in de stad Antwerpen dek je die kosten niet. We hebben meer reclame moeten maken om het grote publiek aan te spreken via televisie en via de krant. We hebben onze ticketverkoop ook even moeten stilleggen in afwachting van de nieuwe maatregelen. Wat dat betreft komen deze maatregelen hard aan", reageert circusdirecteur Richard  Korritnig. 

In Antwerpen kunnen we de kosten niet dekken, wat dat betreft komen de maatregelen hard aan

Richard Korritnig, directeur Circus Barones

De organisatie hoopt haar shows nu volgens de huidige maatregelen af te kunnen werken, al is de directeur er niet volledig gerust in. "Wie weet komt het Overlegcomité volgende week opnieuw samen en komen er dan weer andere maatregelen. Dat is het vervelende: er is geen duidelijkheid en je kan niets plannen, terwijl een circus op voorhand georganiseerd moet worden. Daar komt ook veel geld bij kijken. We hopen dat we mogen openblijven, anders zijn we al dat geld kwijt", besluit Korritnig. 

Meest gelezen