Ingeborg over de strengere maatregelen voor evenementen: "Ik heb onze regisseur Stany Crets nooit zo emotioneel gezien"

De nieuwe coronamaatregelen hebben gevolgen voor indoorevenementen en dus ook voor de Antwerpse winterrevue in Theater Elckerlyc waar Ingeborg een belangrijke rol in heeft. Het kan dit weekend nog in première gaan, maar zal er dan even mee moeten ophouden, want ze willen voor een groter publiek dan 200 personen spelen. 

De Brugse Ingeborg Sergeant is vanaf vanavond een van de hoofdrolspelers in de Antwerpse winterrevue. Daar komen zo'n 800 mensen per avond naartoe. De cast heeft beslist om dit weekend de première nog te spelen, maar vanaf maandag, als het aantal personen tot 200 wordt beperkt, kan het niet meer. Ingeborg is natuurlijk ontgoocheld en vooral teleurgesteld dat er alweer geen perspectief is op lange termijn: “Het hakt er hard in, ik heb Stany Crets nog nooit zo emotioneel gezien. Op dit moment zijn we nog verdrietig en boos. Ik lach er ook wel mee, want het is al 2 jaar bezig. Elke keer als we willen plannen, is het chaos.”

Onzekerheid

Omdat er vrij veel acteurs, dansers en muzikanten meedoen is het een hele organisatie om alles opnieuw te plannen. “Tegen zondagavond moeten wij een nieuw plan bedenken. Maar onze producer weet nog niet eens tot wanneer de huidige maatregelen zullen gelden. Dat is een hele groep met een druk leven die nu weer allemaal hun agenda bij elkaar moeten leggen”, zucht ze. “Ik begrijp dat het moeilijk is, maar kan dat echt niet op een iets langere termijn beslist worden? Dat valt toch in te schatten?”, vraagt ze zich af. “Er kunnen 800 mensen binnen. Enkele maanden geleden installeerden ze al een ventilatiesysteem in Theater Elckerlyc. Ze kunnen er ook heel verspreid zitten, dus ja… Maar voor 200 mensen spelen is natuurlijk niet meer rendabel, daarvoor is ons team te groot”, zegt ze teleurgesteld.

Ingeborg keek hard uit naar de voorstellingen. “Het was lang geleden dat ik zoiets heb gedaan. Het is zingen, dansen en sketches spelen. Het is een beetje zoals de zomershows van Het Witte Paard in Blankenberge. Ik speel zelfs een scène in het West-Vlaams! Het is een hele goede en grappige show”, besluit ze. 

Meest gelezen