2018 Kyodo News

Schadevergoeding voor supporters die verbleven in het supportersdorp tijdens het WK voetbal 2014

Zowat 200 voetbalsupporters, die tijdens het WK voetbal van 2014 in Brazilië verbleven in het supportersdorp van de Rode Duivels, krijgen een schadevergoeding. Dat heeft een rechter in Brussel vandaag beslist. De supporters hadden de reisorganisatie en de voetbalbond voor de rechter gedaagd omdat hun verblijf niet was wat hen beloofd was.  

Supporters hadden tot 5.000 euro betaald voor een verblijf in het supportersdorp van de Rode Duivels tijdens het WK voetbal van 2014 in Brazilië. Het supportersdorp Devillage was voorgesteld als iets luxueus, maar dat bleek helemaal niet te kloppen. De supporters kregen niet wat hen beloofd was en dus sleepten ze de voetbalbond en de reisorganisatie voor de rechter. Die deed vandaag een uitspraak in de zaak. De gedupeerden krijgen een schadevergoeding, van enkele honderden euro's tot 1.700 euro. 

Eric Symens uit Overijse verbleef destijds ook in het supportersdorp. "De camping was veel luxueuzer voorgesteld dan het was", vertelt hij. "Er waren niet voldoende douches, we hebben ons de eerste dagen met koud water moeten wassen. Het ontbijt was niet wat het moest zijn. De tenten waren superklein, we lagen onder een metalen afdak dat verroest was. Verschillende beloftes die ze gemaakt hadden, zijn gewoon niet nagekomen en dat was een streep door onze rekening."

Symens is blij met de schadevergoeding die hij krijgt. "Zeker omdat het al zo lang geleden is en we dachten dat we niks zouden krijgen. Maar we hadden wel meer verwacht. Misschien kan de voetbalbond bovenop de schadevergoeding nog een compensatie geven in de vorm van voetbaltickets."

Meest gelezen