Vrouw van 89 uit Brugge sterft na aanrijding bij zebrapad vlak bij huis van familielid in Diksmuide

In Diksmuide is een vrouw van 89 uit Brugge om het leven gekomen bij een verkeersongeval vlak bij het huis van een familielid. Toen ze de IJzerlaan overstak ter hoogte van een zebrapad, werd ze door een bestelwagen gegrepen.

Het ongeval gebeurde vanavond rond 17.45 uur. Het slachtoffer was onderweg naar het huis van familie waar ze vaak verbleef. Op nauwelijks 50 meter van de voordeur werd ze door een bestelwagen gegrepen toen ze het zebrapad overstak.

De vrouw was alleen op stap met haar krukken en zou een kruk de lucht in hebben gestoken om automobilisten te waarschuwen toen ze de drukke weg wou oversteken. Het was op dat moment avondspits en de zichtbaarheid was beperkt door motregen. De bestuurder van een bestelwagen, een man van 59 uit Veurne die richting Pervijze reed, merkte haar niet op.

Het is niet duidelijk of de vrouw op of net naast het zebrapad is gegrepen, dat onderzoekt de politie. Getuigen probeerden het slachtoffer te reanimeren, maar haar toestand was meteen zorgwekkend. Even later namen de hulpdiensten het over, maar het mocht niet baten, de vrouw stierf ter plaatse. Eind deze maand zou ze haar 90e verjaardag vieren.

Meest gelezen