Facebook Gemeentelijke Basisschool Boutersem

1 op de 5 lagereschoolkinderen in Boutersem test positief op corona

De gemeente Boutersem organiseerde afgelopen donderdag een collectieve test voor kinderen uit de lagere scholen. Samen met de al bekende besmettingen blijkt nu  ruwweg één op de vijf kinderen positief te testen. De collectieve test kwam er omdat de Gemeentelijke Basisschool en Go! De Notelaar eerder deze week gesloten werden vanwege de vele besmettingen.  

De besmettingen met het coronavirus in Boutersem lopen hoog op. De gemeente heeft op dit ogenblik zelfs de tweede hoogste incidentiecijfers van Vlaams-Brabant. Vooral in de Gemeentelijke Basisschool Boutersem en in de basisschool Go! De Notelaar stegen de besmettingen de laatste weken. Daarom werden de scholen eerder deze week gesloten tot en met 10 december.

Collectieve test

De gemeente besloot een collectieve test voor de lagereschoolkinderen te organiseren. Het percentage van besmette kinderen ligt hoger dan gehoopt: “Wanneer de testresultaten worden samengelegd, blijken er 45 bijkomende besmettingen te zijn”, zegt burgemeester Chris Vervliet (CD&V). “Deze zijn verspreid over beide scholen en over verschillende leeftijden. Samen met de al bekende besmettingen blijkt ruwweg één op vijf kinderen positief te testen. De meeste, maar niet alle kinderen, wonen in Boutersem. In een aantal klassen moeten kinderen enkele dagen bijkomend in thuisquarantaine, maar daar zullen de ouders persoonlijk verwittigd worden.”

Op tijd ingegrepen

“Het is belangrijk dat we tijdig aan de noodrem getrokken hebben", gaat burgemeester Vervliet verder. We moeten onszelf nu de tijd gunnen voor een afkoeling. Samen met iedereen hopen we dat de scholen daarna in rechte lijn naar het kerstverlof kunnen en dat de kinderen Kerstmis en Nieuwjaar op een ontspannen wijze met hun familie kunnen vieren.” 

De gemeente wijst erop dat de cijfers de komende dagen nog kunnen toenemen. Door de testing werden immers een aantal onvermoede besmettingen blootgelegd. De komende dagen valt niet uit te sluiten dat ook een aantal ouders en gezinsleden positief testen.

Meest gelezen