Videospeler inladen...

BEKIJK - Tom Lenaerts reageert op uitspraak proces-De Pauw in "Alleen Elvis": "Had nooit rechtszaak mogen zijn"

Programmamaker Tom Lenaerts heeft vanavond op Canvas voor het eerst gereageerd op de uitspraak in het proces rond zijn ex-collega en vriend Bart De Pauw. In "Alleen Elvis blijft bestaan" zei hij dat het proces nooit had mogen plaatsvinden.

Twee weken geleden werd tv-maker Bart De Pauw veroordeeld voor stalking van vijf vrouwen. Toen De Pauw enkele jaren geleden zelf naar buiten kwam met het nieuws dat vrouwen hem daarvan beschuldigden, sloeg dat bij Tom Lenaerts in als een bom. Lenaerts en De Pauw waren jarenlang onafscheidelijk op het kleine scherm, onder meer in het kijkcijferkanon "Schalkse ruiters", en ze waren ook goeie vrienden. 

"Je hebt iemand 20 jaar lang heel goed gekend, dacht je toch", zegt Tom Lenaerts daarover in "Alleen Elvis blijft bestaan". "Het is tragisch, je wordt er triestig van. Een ander gevoel kan ik er niet op plakken."

Bekijk hieronder het fragment uit "Alleen Elvis blijft bestaan", waarin Lenaerts vertelt over het proces en waarom het volgens hem nooit hadden mogen plaatsvinden:

Videospeler inladen...

Lenaerts heeft nog altijd moeite om over het proces te praten. "Het ligt allemaal heel gevoelig en alles wat je zegt, kan op zo veel manieren worden geïnterpreteerd of zelfs worden gebruikt (red.: een stuk uit een interview met de krant Het Nieuwsblad over hoe "elk weldenkend mens weet waar de grens ligt" werd in de rechtszaal gebruikt).

"Dit had nooit tot een rechtszaak mogen komen", vindt Lenaerts. "Iedereen die betrokken is in die zaak is vernederd de afgelopen jaren. We moeten hopen dat hier iets goeds uitkomt, dat vrouwen sneller zullen opstaan, maar voor de rest: miserie, vier jaar lang, wat een hel." 

Bekijk de volledige aflevering van "Alleen Elvis blijft bestaan" op VRT Nu.

Meest gelezen