© VRT - Joost Joossen

De Warmste Week annuleert evenementen in Mechelen, wel een week lang De Warmste Week Radio

De Warmste Week annuleert door de coronamaatregelen alle publieksevenementen in Mechelen, maar zorgt wel voor een unieke radioweek: Studio Brussel en MNM maken samen DWW Radio. Voor de eerste keer delen de 2 radiozenders een week lang hun frequentie om in deze coronatijden iedereen te verwarmen met de meest uiteenlopende verzoeknummers. 

Vaste duo’s van StuBru- en MNM-dj's spelen verzoeknummers vanuit een drijvende studio in Mechelen. Peter Van de Veire (MNM) en Fien Germijns (StuBru) trappen tijdens De Warmste Week elke dag om 6 uur ’s ochtends DWW Radio op gang. Daar kijken ze hard naar uit, want het is de eerste keer dat ze een week lang samen het ochtendblok voor hun rekening nemen. Peter Van de Veire: “DWW Radio wordt de zotste verzoekweek die je ooit hoorde op nationale radio. MNM en Studio Brussel smelten samen en zijn heel de week van de luisteraar. Jij kiest alle muziek. En geloof me: er zijn géén grenzen. Alleen maar prachtige ideeën.” 

DWW Radio wordt de zotste verzoekweek die je ooit hoorde op de nationale radio

Peter Van De Veire, MNM-presentator

Ook Fien Germijns van Studio Brussel heeft er zin in: “Met welk nummer toon jij wie je bent? Of welk nummer zorgt ervoor dat jij volledig uit de bol kan gaan? Wij gaan die nummers een week lang draaien. Zeker in deze vreemde tijden zorgen we voor een warme golf van muziek en solidariteit."

Vaste duo's van StuBru- en MNM-stemmen op DWW Radio

Peter en Fien krijgen de hele week het gezelschap van heel wat StuBru- en MNM-collega’s, die ook in duo zullen presenteren. Elke dag van De Warmste Week spelen deze presentatoren jouw verzoeknummers:    

  • 6u-10u: Fien Germijns (StuBru) + Peter Van de Veire (MNM) 
  • 10u-14u: Kawtar Ehlalouch (MNM) + Joris Brys (StuBru) 
  • 14u-18u: Kirsten Lemaire (StuBru) + Dorianne Aussems (MNM) 
  • 18u-22u: Sander Gillis (MNM) + Pien Lefranc (StuBru)
  • 22u-02u: Sander Vandenhende (StuBru)+ Esther Nwanu (MNM)  

Je kan vanaf 6 december het nummer dat helemaal zegt wie jij bent, doorsturen via de app van Studio Brussel of MNM. 

De Warmste Week komt naar je toe

Normaal gezien komt iedereen naar de radiostudio toe om het ingezamelde geld af te geven, maar door corona gaat dat dit jaar niet. Daarom lanceert De Warmste Week "De Microfoon".  Brahim, Flo Windey en Laura Govaerts trekken als mobiele reporters doorheen heel Vlaanderen en Brussel op zoek naar warme verhalen. Ze doen dat al vanaf 10 december.

© VRT - Joost Joossen

En dit jaar wil De Warmste Week iedereen ook aan het dansen krijgen, want al dansend kan je echt zijn wie je bent.   DWW-ambassadeurs Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagba trekken door het land om iedereen te doen dansen. Van thuis uit, in je bubbel: 100% coronaproof. Meer nieuws hierover hoor je op maandag 13 december bij Studio Brussel en MNM.

Meest gelezen