Radio 2

Light Art Knokke-Heist combineert lichtkunstwerken met muziek

In Knokke-Heist is de 4de editie van Light Art Knokke-Heist gestart. Alle lichtkunstwerken worden gecombineerd met muziek. "Je ziet de installatie en via de app kan je naar de muziek luisteren die er aan gekoppeld is." 

Zeg niet zomaar lichtfestival tegen Light Art in Knokke-Heist. "Het concept is volledig anders" vertelt curator Jean-Pierre Deschepper. "Het thema dit jaar is muziek. Elke lichtinstallatie hebben we aan een componist gekoppeld. Je ziet de installatie, maar via de app kan je ook naar de muziek luisteren. In de kerk bijvoorbeeld staat een werk dat geïnspireerd is op een kunstwerk van Mark Rothko. Dat is gekoppeld aan een muziekstuk van componist John Cage. Er is altijd een reden waarom we het kunstwerk aan de muziek koppelen. Het is anders en vaak verrassend."   

Geen massatoerisme

Light Art Knokke-Heist verwacht niet dat de grote massa komt kijken. Burgemeester Piet De Groote: "Anders dan Wintergloed in Brugge en het lichtfestival in Gent, zetten wij niet in op het grote publiek. We willen vooral een meerwaarde zijn voor de inwoners, tweedeverblijvers en de mensen die hier komen shoppen." 

Het lichtkunstfestival loopt tot 9 januari, telkens van 17 uur tot 21 uur.

Meest gelezen