2018 Invision

Amerikaanse zender CNN ontslaat broer van omstreden ex-gouverneur van New York

Chris Cuomo, de broer van de voormalige gouverneur van New York Andrew Cuomo, is met onmiddellijke ingang ontslagen door zijn werkgever CNN. Eerder deze week had de Amerikaanse nieuwszender Chris Cuomo al geschorst omdat hij veel nauwer betrokken was bij het schandaal rond zijn broer Andrew dan eerder werd aangenomen.

Chris Cuomo was een van de meest prominente presentatoren op CNN, maar stond zijn broer Andrew bij toen die eerder dit jaar werd beschuldigd van seksuele intimidatie en daarom moest aftreden.

Chris Cuomo zou hebben geprobeerd om zijn contacten in de media in te zetten om Andrew en zijn team voor te bereiden op het moment dat vrouwen naar buiten zouden komen met hun beschuldigingen.

 CNN huurde een extern advocatenbureau in om te onderzoeken hoe erg Chris Cuomo precies betrokken was bij het schandaal. Het onderzoek loopt nog, maar zaterdag was naar verluidt al genoeg informatie naar voren gekomen waardoor een ontslag van Chris Cuomo onontkoombaar was.

Meest gelezen