Archieffoto
Infrabel

Ruim twee uur geen treinen tussen Boom en Puurs: water in de Rupel stond te hoog

Omdat het water in de Rupel te hoog stond konden er vanmiddag ruim twee uur lang geen treinen meer rijden tussen Boom en Puurs. Door de hoge waterstand in de rivier, moest de Rupelbrug open gezet worden voor de veiligheid, klinkt het bij Infrabel. Intussen is het probleem achter de rug.

Om 15.30 uur werd Infrabel op de hoogte gebracht van het probleem. "Er was voor alle duidelijkheid geen probleem met de brug", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "Als het water te hoog staat, moet ze opengezet worden, om schade aan de brug te voorkomen. Dit is een brug die horizontaal opengaat en plat opendraait, zoals wijzers op een klok. Als het water te hoog staat, wordt er een enorme druk op de brug uitgeoefend. Daarom wordt ze uit veiligheidsoverwegingen opgezet en kunnen er geen treinen meer over."

Er werden wel vervangbussen ingezet. Rond 17.40 uur was het water gezakt en kon de brug weer dicht.

Meest gelezen