Radio 2

Man uit Reninge zit noodgedwongen in quarantaine door wateroverlast

Veel mensen moeten in quarantaine door corona, maar in Reninge is er een man die noodgedwongen door een andere reden in quarantaine zat. Door de vele regen van de voorbije week liepen de weilanden rond zijn huis onder water maar ook zijn straat. 

Het overtollige water uit de IJzer deed de weilanden rond het huis van Geert Beeckaert onderlopen. Ook de openbare weg naar zijn woning. Geert kan er met zijn wagen, een Landrover, nog net door. "Mijn auto kan ik 16 centimeter verhogen. Het moment dat ik door het diepste punt reed, zag ik toch de lichten niet meer." Omdat Geert het niet meer veilig vond voor zijn gezin, besloot hij om zijn vrouw en dochter elders te laten overnachten. Zelf bleef hij in zijn woning om voor zijn huisdieren, 2 honden, te zorgen. 

Wat als ik een medisch probleem heb. Hoe geraken de hulpdiensten bij mij? 

Geert Beeckaert, noodgedwongen eilandbewoner
Radio 2

De man is dierenarts en moet soms 's nachts werken, maar hij vond het te beangstigend om er met zijn auto door te rijden. “Wanneer hevige regen wordt voorspeld, plaats ik paaltjes tussen de weg en de Kemmelbeek, zodat ik tijdens een overstroming met mijn wagen uit de lagergelegen beek blijf. Overdag lukte het om die te zien en te volgen, maar ’s nachts werd het te gevaarlijk. Die paaltjes kunnen ook onder water komen of wegstromen. Je stelt dan toch wel de vraag, wat als ik een medisch probleem heb, zoals bijvoorbeeld een hartaanval. Hoe geraken de hulpdiensten dan bij mij?" 

Ondertussen is het water wat gezakt en het gezin van Geert is opnieuw herenigd. 

Meest gelezen