Foto: Radio 2

Nieuw gemeentebestuur in Willebroek: N-VA en Open VLD ruilen CD&V in voor Groen

In Willebroek is er een nieuw gemeentebestuur gevormd. N-VA en Open VLD vormen vanaf volgend jaar een coalitie met Groen in plaats van met CD&V. Dat meldt RTV en werd ook aan onze redactie bevestigd. De partijbesturen van N-VA, Open VLD en Groen hebben vandaag een nieuw bestuursakkoord goedgekeurd. De relatie tussen N-VA en Open VLD enerzijds en CD&V anderzijds was verzuurd geraakt. "We zaten in een impasse en Groen kwam met een voorstel", zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA). 

"Het resultaat is een inhoudelijk akkoord dat verder bouwt op wat goed gaat in Willebroek," meldt burgemeester Bevers,"maar tegelijk zorgt het voor een aantal trendbreuken en nieuwe impulsen die onze gemeente verfraaien en vergroenen, doen opveren en klaarmaken voor de toekomst."

Hij zegt dat het bestuursakkoord wat extra groene accenten heeft gekregen. Thierry Serrien (Groen) licht dat toe: "We zullen alvast het Europaplein helemaal groen laten, gaan voor de cultuur van 30 per uur, voorzien veilige, uitnodigende fietsinfrastructuur en zetten het klimaatbeleid op alle domeinen op de agenda."

Serrien wordt eerste schepen. Naast hem wordt Mina Koukas, die pas gemeenteraadslid is, schepen voor Groen. "Ze krijgen allebei bevoegdheden die in het verlengde van hun expertise liggen", zegt Bevers. Heel veel verschuivingen zouden er niet zijn.

"Ongeloofwaardig project"

Maaike Bradt, die 9 jaar schepen was voor CD&V, reageert verbolgen op RTV. "Dit is heel hypocriet van hen. Het toont aan dat ze al veel langer van plan waren om met Groen voort te gaan en ons aan de kant te zetten. Het is helemaal geen geloofwaardig project dat ze voorstellen. Dankzij CD&V zijn heel wat projecten opgestart deze legislatuur. Die zullen we met een kritische blik blijven opvolgen."

Het nieuwe gemeentebestuur gaat volgend jaar van start.

Meest gelezen