Raoul Hedebouw met 94,1 procent van de stemmen officieel verkozen tot voorzitter van PVDA/PTB

Tijdens de slotzitting van het vijfjaar­lijkse statutaire congres heeft PVDA/PTB de enige kandidaat, Raoul Hedebouw, officeel verkozen tot nieuwe voorzitter van de uiterst linkse partij. Hij kreeg 94,1 procent stemmen voor.

Kamerfractieleider van PVDA-PTB Raoul Hedebouw was de enige kandidaat om het voorzitterschap van Peter Mertens over te nemen. Mertens stopt eind dit jaar als voorzitter van de uiterst linkse PVDA. 

Tijdens de stemming vandaag kreeg Hedebouw 94,1 procent stemmen voor. Die stemming vond plaats tijdens de slotzitting van het vijfjaarlijkse statutaire congres. Een evenement waar de politieke lijnen van de PVDA voor de komende jaren worden gelegd. 

Grote eensgezindheid

"De score toont dat er binnen onze partij een grote eensgezindheid is om onze doelstelling voor een radicale verandering van de samenleving te verwezenlijken", zo begint de nieuwe voorzitter zijn toespraak. "Als nieuwe voorzitter zal ik vooral het gezicht zijn van een sterke en verenigde ploeg", gaat hij verder. 

Vervolgens wil Hedebouw ook uittredend voorzitter Peter Mertens bedanken. Die geeft na 13 jaar voorzitterschap de fakkel door. "Peter, bedankt dat je onze partij een nieuwe richting hebt gegeven. Bedankt om uw talenten in dienst te stellen van de Belgische werkende klasse", aldus Hedebouw. Mertens blijft als algemene secretaris deel uitmaken van de nieuwe ploeg. 

Felicitaties van Peter Mertens

Op zijn beurt drukt Mertens zijn felicitaties voor Hedebouw uit. "Proficiat Raoul. Ik twijfel er geen seconde aan dat jij dat fantastisch gaat doen. Op nog vele jaren van schitterende samenwerking, kameraad." 

Naast zijn nieuwe rol als voorzitter is Raoul Hedebouw nationaal woordvoerder van de PVDA. Hij is ook voorzitter van de uiterst linkse PTB/PVDA-fractie. Daarnaast zetelt Hedebouw nog in de gemeenteraad van Luik.

Meest gelezen