Soldaten Myanmar rijden in op betogers: "Vijf doden en tientallen gewonden"

In Myanmar, in de grootste stad Yangon, zijn zeker vijf mensen omgekomen toen soldaten inreden op een groep betogers. Dat heeft de onafhankelijke nieuwssite Myanmar Now gemeld. Volgens ooggetuigen zouden tientallen anderen gewond geraakt zijn. De betogers zouden ook onder vuur genomen  zijn en geslagen door de soldaten, volgens de getuigen. 

Het drama speelde zich af in de miljoenenstad Yangon tijdens een onaangekondigde betoging tegen de militaire regering, die in februari de macht heeft overgenomen.

Tegenbetogers kiezen recent voor onaangekondigde kleinere protesten, omdat er sinds de militaire coup al zeker 1200 betogers zijn gedood door de veiligheidstroepen. 

Enkele minuten na de start van zo’n onaangekondigd protest deze ochtend  kwam het leger erg gewelddadig in actie. Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is hoe een jeep van het leger op wegrennende betogers inrijdt. Er worden ook foto’s gedeeld op het internet van lichamen die op de grond liggen.

Onderstaande beelden tonen hoe de militaire jeep inrijdt op wegrennende betogers, de beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers:

Volgens ooggetuigen zouden de soldaten ook geschoten hebben op de betogers en hen hebben geslagen. 

Leger houdt bloedige repressie

In februari is het leger aan de macht gekomen, nadat het de democratisch verkozen regeringsleider Aung San Suu Kyi heeft afgezet.

Sindsdien houdt het leger een bloedige repressie. Meer dan 8.000 mensen zitten vast en zeker 1.200 mensen werden gedood.  

Meest gelezen