Al sinds vorig jaar mondmaskerplicht vanaf 6 jaar in school Opwijk: “Vorig schooljaar geen enkele besmetting gehad”

Vanaf vandaag moeten leerlingen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen op  school. Een maatregel om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er is daarover veel discussie, maar in basisschool De Leertrommel in Opwijk werd die regel vorig jaar al ingevoerd en daar werd best goed op gereageerd. 

Er is heel wat te doen rond de verplichting voor kinderen vanaf zes jaar om een mondmasker te dragen op school. Heel wat ouders, maar ook directeurs vinden het niet kunnen dat jonge kinderen een hele dag met zo’n mondmasker moeten zitten. Via sociale media komt er protest, zo zie je het zinnetje “Geef kinderen zuurstof” vaak verschijnen. Maar in school De Leertrommel in Opwijk dragen kinderen vanaf zes al sinds vorig jaar een mondmasker in de klas.

De leerlingen kunnen zelf al het gebruik van het mondmasker demonstreren:

Videospeler inladen...

Positief verhaal

“We zijn eerst in overleg gegaan met de ouders”, zegt directeur van De Leertrommel Kathleen Van Lemmens. “Maar natuurlijk ook met de kinderen. We hebben hen uitgelegd waarom we daar op dat moment mee gingen starten. We hebben daar ook een positief verhaal van gemaakt. We hebben tot 30 juni ook geen enkele besmetting in de school gehad. We hebben de school ook niet moeten sluiten en geen klassen in quarantaine moeten zetten."

 

Meest gelezen