Google Maps

Alweer twee scholen dicht in Meise: “Bijna helft leerlingen zat al in quarantaine”

De gemeentelijke basisschool De Leertuin in Meise en de Fusieschool in Wolvertem sluiten deze week de deuren. Zo hoopt de gemeentelijke crisiscel om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Bijna de helft van de leerlingen en leerkrachten zit intussen in quarantaine. 

Steeds meer scholen sluiten de deuren door corona. Zo ook basisschool de Leertuin in Meise, daar zijn 202 kinderen op 416 afwezig en 19 van de 40 leerkrachten. Ook in de Fusieschool in Wolvertem is het aantal afwezigen groot. Daar zitten 166 van de 352 leerlingen in quarantaine en zijn 16 van de 33 leerkrachten.

“We hebben het lang kunnen volhouden”, zegt directeur Patrick Geukens van de Fusieschool in Wolvertem. “We hadden totaal geen besmettingen tot vorige week maandag. Dan hebben twee juffen positief getest en is het heel snel gegaan. Op drie, vier dagen tijd hadden we 16 leerkrachten afwezig waarvan negen positief. Zes klassen moesten in quarantaine. Dan hebben we de crisiscel laten bijeenroepen en beslist de school te sluiten.”

Afstandsonderwijs

De leerlingen krijgen nu sowieso afstandsonderwijs. Er is ook noodopvang voorzien. Normaal gezien gaat de school volgende week maandag weer open, maar de leerlingen worden niet getest.  “We vragen wel aan ouders dat als hun kinderen symptomen krijgen, dat ze ze wel testen. Want als ze positief zijn, mogen ze maandag natuurlijk niet naar school", zegt de directeur nog. 

De maatregel om scholen te sluiten voor de kerstvakantie komt veel te laat
Directeur Patrick Geukens

Over de maatregel om de scholen de week voor de kerstvakantie te sluiten, is directeur Patrick Geukens heel duidelijk: "Die maatregel komt te laat, zeker als je ziet hoe snel het kan gaan. Zeker als klassen nu ook in quarantaine moeten gaan bij twee besmettingen. Er gaan veel meer klassen in quarantaine moeten gaan of scholen zullen moeten sluiten. Het was beter geweest om de afkoelingsweek nu te doen, en de school nog twee weken open te ouden voor de kerstvakantie."

Meest gelezen