AFP or licensors

Arno treedt weer op na pauze van paar maanden door ziekte: "Het is op het randje geweest"

Het gaat weer iets beter met muzikant en zanger Arno. Na een pauze van enkele maanden gaat hij opnieuw optreden. Gisteren kondigde hij aan dat hij op 12 januari een Radio 1 Sessie zal spelen. "Alles is oké", zei Arno in "De ochtend" op Radio 1. "Ik ben al aan het repeteren. Als ik muziek speel, voel ik me goed, dat is mijn therapie." In "De afspraak" vertelde hij iets meer over wat hem het afgelopen jaar is overkomen.

In juli schrapte Arno op doktersadvies al zijn concerten tot het einde van dit jaar. De zanger kreeg eind 2019 de diagnose pancreaskanker en werd in april opnieuw opgenomen in het universitair ziekenhuis van Brussel met complicaties ten gevolge van zijn behandeling. Daar herstelde hij weer snel van, maar hij kreeg het advies van zijn artsen om even een rustpauze in te lassen.

"Ik kon niet optreden want ik lag in het ziekenhuis", vertelt Arno in "De afspraak". Hij zegt dat hij erg ziek is geweest: "Het was op het randje." Maar bang is de zanger niet geweest, hoewel hij het heeft over "one of the worst years of my life".

Bekijk hieronder het gesprek met Arno in "De afspraak".

Videospeler inladen...

De Radio 1 Sessie is het eerste concert dat nu weer op zijn agenda staat. Op het programma staan pianoversies van zijn songs die op zijn nieuwste album "Vivre" staan, maar ook Arno-klassiekers met een full band. 

Arno ziet het alvast volledig zitten om weer te gaan rocken. "Ik heb gisteren nog gespeeld in de studio en alles is ok", zegt hij. Welke coronamaatregelen er zullen gelden tijdens het concert is nog niet duidelijk. Maar waarschijnlijk zal een mondmasker nog verplicht zijn. 

"Een publiek met mondmaskers ben ik nog niet gewend", zegt hij. "Maar als ik muziek speel, voel ik vooral de mensen, dat is voor mij belangrijker dan de mensen te zien."

Arno werkt ook aan een nieuw album. "Niet over corona, maar over het leven", zegt hij daarover.

De plaatsen voor het concert zijn sowieso beperkt. Wie er graag wil bij zijn, vindt hier meer info. Radio 1 zal de avond ook rechtstreeks uitzenden. 

Meest gelezen