Radio 2

België start met boosterprik voor zeelieden

Als één van de eerste landen start België vandaag met de boosterprik voor zeevaarders. Die kunnen in Zeebrugge en Antwerpen terecht bij erkende medische centra voor een derde prik. Sinds 26 juli gaan ambulante vaccinatieteams ook aan boord van de schepen in onze havens om er buitenlandse zeevarenden te vaccineren.

Al van in het begin van de coronapandemie werd duidelijk dat een uitbraak aan boord van een schip problematisch is. “Het is een gevecht om het buiten te houden, ondanks alle maatregelen en ondanks PCR-testen en sneltesten”, vertelt zeeman Kevin Reygaerts, die al een uitbraak meemaakte op zijn schip.

Het is een gevecht om corona buiten te houden, ondanks alle maatregelen
Zeeman Kevin Reygaerts

Bovendien zijn veel mensen op grote vrachtschepen afkomstig van landen waar de vaccinatiecampagnes lang niet zo ver staan als bij ons. België startte daarom in  juni met het vaccineren van binnenlandse scheepvaarders en eind juli met de buitenlandse. Zo werden er al 8.658 buitenlandse zeevarenden gevaccineerd.

Vandaag kregen de eersten van hen hun derde prik, in het bijzijn van minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

Meest gelezen