Bokrijk schrapt Winterlicht door vierde coronagolf: "Veiligheid van bezoekers en medewerkers is prioritair"

Door de vierde coronagolf schrapt het domein Bokrijk het event Winterlicht. Dat was eind deze maand gepland. Wie al een ticket kocht, krijgt dat terugbetaald. 

Corona gooit ook roet in het eten bij de organisatie van Winterlicht, het event met een mengeling van theater, circus en kermis in Bokrijk. "Het is niet haalbaar", zegt Igor Philtjens, de voorzitter van Bokrijk. “Dit event kan, gezien de omstandigheden, niet meer optimaal georganiseerd worden. De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers is prioritair.” De mensen die al een ticket kochten, krijgen dit automatisch terugbetaald, verzekert Bokrijk.

Bokrijk kan een deugddoend lichtpuntje zijn in deze donkere dagen

Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk.

“Een fijne familiewandeling maken en een frisse neus halen, kan wel", gaat Philtjens verder. Want vanaf 26 december tem 9 januari is het openluchtmuseum open als wandelpark, telkens van 14 tot 19 uur (behalve op 31/12 en 1/1).  De toegang en de parking zijn gratis. “Bokrijk zal een deugddoend lichtpuntje zijn in deze donkere dagen”, klinkt het.

Meest gelezen