Politie van Maastricht rukt uit voor... pistool van chocolade

Agenten uit Maastricht hebben een bijzondere oproep gekregen van een man die voor zijn deur een doos met een vuurwapen had gevonden. Toen de politie ter plaatse was, bleek het echter te gaan om een pistool gemaakt van chocolade. Ook de munitie was nep. 

De Nederlandse bewoner maakte gisteravond een melding bij de politie toen hij het doosje, met daarin een vuurwapen, voor zijn deur vond. In de doos zat ook munitie, met het getal "23" op. De politie kwam zo snel mogelijk ter plaatse om het vuurwapen te inspecteren. 

Toen de agenten eenmaal gearriveerd waren, gaf de geschrokken bewoner aan dat "hij met niemand problemen had en niet wist wie zoiets zou doen". Even later stelde de politie vast dat het helemaal niet om een echt vuurwapen ging, maar om een pistool van chocolade. Ook de munitie bestond volledig uit chocolade. 

Niet grappig

De politie kon de man geruststellen, al stelde hij de grap niet op prijs. Hij wou het chocolade neppistool niet bijhouden, dus ging het speeltje dan maar mee naar het politiekantoor. 

In een Facebook-bericht maakte de Maastrichtse politie duidelijk dat ze er wel mee konden lachen. "We hebben nog een tip voor de Sint", leest het. "Een chocolade letter bij de voordeur was echt veel beter geweest."

Meest gelezen