Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Dodentol na vulkaanuitbarsting op het Indonesische eiland Java loopt op tot vijftien

Op het Indonesische eiland Java is de dodentol na een vulkaanuitbarsting opgelopen tot zeker 15 mensen. Zo'n 68 anderen raakten gewond. De Semeru-vulkaan is de hoogste berg van Java. Door harde regen vormde zich een modderstroom van as en puin die enkele dorpen trof. 

Sommige huizen zijn bijna volledig verdwenen in as en modder. Vulkaanuitbarstingen in Indonesië zijn niet ongewoon, het ligt in de Ring van Vuur, een zone waar vaker aardbevingen en vulkaanuitbarstingen plaatsvinden. 

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

De bijna 3.700 meter hoge vulkaan is de hoogste berg van Java. Hij ligt in het Nationaal Park Bromo-Tengger-Semeru Nationaal Park, in het oosten van het eiland. De laatste grote uitbarsting van de Semeru dateerde van december 2020. 

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen