Google Maps

Na vrijwillige testdag sluit school in Bierbeek: "In elke klas minstens twee positieve leerlingen"

Vrije basisschool De Kinderberg in Bierbeek sluit deze week de deuren. In elke klas zijn er twee of meerdere kinderen besmet met het coronavirus. Dat blijkt nadat de directeur afgelopen weekend alle leerlingen liet testen. 

In heel wat scholen vallen leerlingen en leerkrachten uit door corona, dat is ook het geval in school de Kinderberg in Bierbeek. Directeur Lieselotte Vereecke besloot daarom alle leerlingen te testen. “We merkten dat er meer en meer besmettingen in de school binnenkwamen, ook meer en meer ouders testten positief waardoor leerlingen in quarantaine moesten. Vorige week waren we dan nog maar met de helft van de kinderen op school. We hadden toen al het gevoel dat er veel meer boven ons hoofd hing”, aldus de directeur.

In samenspraak met het gemeentebestuur, het CLB en het Agentschap Zorg en Gezondheid werden sneltesten aangekocht en afgelopen zaterdag werden alle kinderen dan getest op school. Het resultaat was opvallend, want in elke klas testten minstens twee kinderen positief. Volgens de nieuwe regels moet de school dan sluiten, en dat doet de Kinderberg deze week. 

Afstandsonderwijs en noodopvang

“Er wordt afstandsonderwijs voorzien en we voorzien wel noodopvang voor kinderen van wie de ouders niet kunnen thuisblijven omwille van hun werk. Maar we raden wel aan om zoveel mogelijk thuis te blijven”, zegt Lieselotte Vereecke. “Er komt geen volgend testmoment en komend weekend wordt bekeken wanneer de school weer open kan. Dat zal waarschijnlijk maandag 13 december zijn.” 

Als andere scholen ook hun leerlingen zouden testen, zouden er nog veel meer scholen moeten sluiten
Directeur Lieselotte Vereecke

De school zal dan nog maar een week open zijn, want de week daarop start de vervroegde kerstvakantie al. “Niemand uit het onderwijs zat erop te wachten om de kerstvakantie een week te verlengen, want de nood doet zich nu voor en niet binnen twee weken. Ik denk dat als nog andere scholen hun leerlingen zouden testen, er veel meer positieve gevallen zouden uitkomen en veel meer scholen zouden moeten sluiten”, besluit de directeur.

 

Meest gelezen