Hondenweide aan De Kevie in Tongeren krijgt schuilhuisje: "Zo zitten we droog in de winter"

In Tongeren wordt vandaag een schuilhut gebouwd aan de hondenweide aan de ingang van het natuurgebied De Kevie. Enkele hondenbaasjes hadden daar bij de stad om gevraagd. De hut wordt gebouwd door leerlingen van VIIO Tongeren met acaciahout van een boom die gerooid werd voor de aanleg van  het stadspark De Motten.

"We hadden de stad gevraagd om een afdak en een bankje, hier aan de hondenweide", vertelt vaste bezoekster Lisa Bogaerts. "Zo kunnen we droog zitten in de winter en in de schaduw in de zomer. De leerlingen van VIIO Tongeren zijn het schuilhuisje nu aan het bouwen, en daar zijn we heel dankbaar voor."

De schuilhut heeft ook een sociale functie. "Hier komen allerlei soorten mensen", gaat Lisa verder, "jong en oud, mensen met een beperking, of mensen die niet meer zo goed te been zijn. De hondenweide is echt een sociale plek waar mensen elkaar ontmoeten."

De sociale aspecten van zo'n hondenweide mogen we niet onderschatten

Schepen van Leefmilieu Patrick Jans (Tongeren.nu)

"Het is echt een mooi verhaal", vult schepen van Leefmilieu Patrick Jans (Tongeren.nu) aan. "En het is ook een duurzaam verhaal want we hebben gekozen voor acacia als bouwmateriaal. Dat is het meest duurzame hout dat zonder behandeling weer en wind kan doorstaan. En mooi is ook dat het gaat om hout van een boom die hier in Tongeren gerooid werd, voor de aanleg van het stadspark De Motten. Dus die boom krijgt hier nu een tweede leven, dat is toch het toppunt van duurzaamheid", besluit hij. 

Meest gelezen