Hooligan die vuurpijl gooide tijdens Beerschot-Antwerp aangehouden voor poging tot doodslag

De 27-jarige Beerschotsupporter die gisteren tijdens de wedstrijd Beerschot-Antwerp het plein opliep en een vuurpijl gooide naar de Antwerp-aanhang, is door de onderzoeksrechter aangehouden. Hij gaat dus voorlopig naar de gevangenis.

Normaal worden incidenten in voetbalstadions afgehandeld met een administratieve boete. Maar in dit geval tilt het parket van Antwerpen zwaar aan de feiten: "Het gaat om een duidelijke actie tegen supporters van een andere ploeg, die samengepakt zitten in een vak van een stadion, die op dat ogenblik ook geen andere weg uitkunnen. Dus hun fysieke integriteit staat zwaar op het spel. Een vuurpijl gooien in die omstandigheden is totaal onaanvaardbaar en crimineel gedrag", zegt Kristof Aerts van het parket. Het parket vroeg daarom aan de onderzoeksrechter om de man aan te houden, en dat is gebeurd. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, poging tot brandstichting in een gebouw waar mensen aanwezig waren en bedreiging.

De man komt vrijdag voor de raadkamer, die moet beslissen of hij aangehouden blijft. Het parket heeft de man ook al meteen een stadionverbod van 3 maanden opgelegd. Naar verluidt zegt de man dat hij alleen wilde provoceren en dat hij te veel gedronken had.

De man werd in 2017 al eens veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, omdat hij een Antwerpsupporter opzettelijk slagen en verwondingen had toegediend.  

Meest gelezen