Presentator Night of The Proms Carl Huybrechts aangeslagen door overlijden John Miles: "Hij was een  uitstekende muzikant en fijnproever"

Bij Carl Huybrechts, jarenlang presentator van The Night of The Proms, komt het overlijden van John Miles hard aan. Miles is onlosmakelijk verbonden met evenement in het Sportpaleis in Antwerpen. Hij overleed gisteren op 72-jarige leeftijd na een korte maar ernstige ziekte. John Miles was van het eerste uur present op The Night of The Proms. Zijn wereldhit "Music" was zowat het lijflied van het evenement. "John wist nog maar een maand van de fatale diagnose. Net zoals zijn "Music" was John muziek", vertelt Carl.

"Het bericht komt hard binnen. Het is een donderslag bij heldere hemel. We hebben 30 jaar samengewerkt", vertelt Carl Huybrechts op Radio 2 Antwerpen. "Proms-organisator Jan Vereecke belde me met het slechte nieuws. Ik zag John voor het laatst na een concert van The Night of The Proms in Keulen, waar ik was als bezoeker. Ik heb er nog een tijdje met hem en zijn vrouw staan babbelen. We dronken samen nog een lekker glas wijn. Hij was niet alleen een fantastische muzikant op gitaar en piano met een hele goeie stem. John was ook, misschien wat ongewoon voor een Engelsman, een fijnproever. Als we gingen touren maar ook in Antwerpen, wist hij er overal de beste restaurants uit te pikken." 

Ik heb hem wel 1.000 keer "Music" horen spelen. Het was altijd kippenvel
Carl Huybrechts

Carl gaat het meest "Music", dé hit van Miles, missen. "Ik heb hem dat nummer misschien wel 1.000 keer horen spelen, maar het was altijd kippenvel. Met dat enorme orkest erbij, dat zal altijd bijblijven. Net zoals de eerste regels van zijn nummer "Music was my first love and it will be my last", was John in één woord muziek".

Meest gelezen