Facebook Brugse IJsberenkring

Ook dit jaar geen kerstduik in de Brugse Reien

Voor het derde jaar op rij zullen de Brugse IJsberen niet met hun kerstmuts op in de koude, Brugse reien kunnen duiken. Door de coronamaatregelen kunnen ze hun traditionele kerstduik namelijk niet financieren.

In 2019 was het de slechte waterkwaliteit die een stokje stak voor de Brugse kerstduik. Vorig jaar konden de IJsberen niet van de Carmersbrug duiken door de geldende coronamaatregelen en ook dit jaar gooit corona roet in het eten. 

Om hun kerstduik, die op 18 december zou plaatsvinden, te financieren, verkoopt de Brugse IJsberenkring normaal gezien warme soep, chocomelk en jenever aan een kraampje. "Vanuit de stad Brugge is nu beslist dat er geen raamverkoop mag zijn. Dat is voor ons een inkomen om alles te kunnen organiseren. Gezien dat niet kan, is het voor ons verlieslatend’, vertelt Katrien Kerckhove van de Brugse IJsberenkring.

Vrienden en familie uitdagen

Het is niet zo dat de IJsberen deze winter helemaal geen koude duik zullen nemen. Ze hebben een vaste duikstek in de Koude Keuken in Sint-Andries, waar ze elke zondag het water induiken. "Maar de kerstduik was altijd de gelegenheid om vrienden en familie eens uit te nodigen en uit te dagen om het ook eens te doen. Dat zal nu jammer genoeg niet kunnen", betreurt Kerckhove.

Meest gelezen