Oplichters met vals geld veroordeeld tot 40 maanden cel na mislukte deal aan Wijnegem Shopping Center

In Antwerpen hebben drie Serviërs tot 40 maanden cel gekregen omdat ze een man die een huis wilde verkopen, probeerden op te lichten. Ze hadden zogezegd interesse in de woning, maar dan moest de verkoper de mannen wel helpen om een grote som geld te wisselen. De oplichters wilden hem vals geld geven, maar liepen in de val. De man was naar de plaats van afspraak gekomen in het Wijnegem Shopping Center, vergezeld van een politieman in burger. Op de parking werden de oplichters klemgereden en ingerekend.

De drie mannen hadden de verkoper verteld dat ze over een grote som cash geld beschikten in biljetten van 500 euro. Ze wilden die omwisselen naar kleinere coupures en beloofden hem 20 procent commissie. 

De man moest contact opnemen met de oplichters en zeggen - als codetaal - dat hij flessen wijn te koop had. Hij rook onraad en lichtte de politie in. Die stelde voor om te laten weten dat hij zogezegd vier flessen wijn wilde verkopen, goed voor 40.000 euro. 

De man trok samen met een politieman in burger naar de afspraak in het Wijnegem Shopping Center. De oplichters namen hen daarna mee naar hun auto en overhandigden daar valse coupures van 500 euro. Toen ze nadien wilden wegrijden, werden ze klemgereden door de politie en in de boeien geslagen. 

Het drietal had volgens de procureur al eerder mensen opgelicht in Spanje, Italië en Frankrijk. De verdediging had gepleit dat de feiten werden uitgelokt door de politie, maar de rechter ging daar niet in mee. 

Meest gelezen