gettyimages

Opnieuw veroorzaken witte vrachtwagens langs Ninoofsesteenweg in Dilbeek overlast

Langs de Ninoofsesteenweg, de N8, in Dilbeek staan sinds enkele dagen opvallend veel witte vrachtwagens geparkeerd. Die veroorzaken overlast, zoals sluikstorten. De gemeente gaat nu uitzoeken van wie de vrachtwagens zijn, zodat ze kunnen verplaatst worden.

Het gemeentebestuur van Dilbeek krijgt de laatste tijd vaak melding van inwoners over witte vrachtwagens die geparkeerd staan langs de Ninoofsesteenweg. Het gaat om vrachtwagens van exact hetzelfde merk en model. ”Dat veroorzaakt wel wat overlast omdat het vaak ook sluikstortplaatsen worden”, zegt schepen van Mobiliteit Stijn Quaghebeur (N-VA LvBurgemeester). “De bermen worden door de vrachtwagens aan het zicht onttrokken, dus daar wordt wel wat vuiligheid achtergelaten. Ook plaatselijke bewoners kunnen moelijker parkeren op die parkeerstroken.”

Niet eerste keer

Twee jaar geleden stonden er ook al witte vrachtwagens geparkeerd op de Ninoofsesteenweg , dat veroorzaakte toen ook al overlast. Het gemeentebestuur greep in: “We hebben toen een oplossing gevonden door te overleggen met de firma die verantwoordelijk was. Ze hebben toen een oplossing op eigen terrein gevonden”, zegt schepen Stijn Quaghebeur.

Of het nu om dezelfde firma gaat als twee jaar geleden is nog niet duidelijk, maar de schepen heeft alvast gevraagd om dat te onderzoeken. “Ik vermoed wel dat de vrachtwagens van hetzelfde bedrijf komen. We gaan hen nu vragen waarom ze weer parkeren op de Ninoofsesteenweg en ook vragen om de vrachtwagens daar weg te halen en op eigen terrein te parkeren. Mocht dat niet kunnen, moeten we toch eens kijken om verbodsborden te plaatsen op de steenweg, al doen wat dat liever niet.”, aldus de schepen.

Meest gelezen