Verwendung weltweit

Organisator Night of the Proms over overleden John Miles: "Een groot verlies"

Muzikant en componist John Miles is overleden en dat is een groot verlies voor de organisatie van de Night of the Proms. Daar bracht hij altijd zijn wereldhit "Music (was my first love)".

Jan Vereecke, de organisator van de Night of the Proms, kende John Miles al sinds 1985. “Die vriendschap is de laatste jaren alleen maar intenser geworden”, vertelt hij. “Elk jaar bleef de Proms groeien en trokken we ook meer met elkaar op.”

Hymne van de Proms

Met "Music" scoorde Miles een wereldhit. Het nummer groeide uit tot de hymne van "Night of the Proms". Miles was al tijdens de eerste editie in 1985 te gast op de Proms. Hij maakte integraal deel uit van het muziekevenement, waarmee hij deze zomer nog in Koksijde passeerde voor de Night of the Proms "Summer Edition".

“Ik wist sinds vorige week dat hij ernstig ziek was”, zegt Vereecke. Dan is het heel snel gegaan. Sedert vrijdag was hij in het ziekenhuis en was zijn familie constant bij hem. Ik ga hem vooral herinneren als een familieman met humor en bovenal als een enorm getalenteerde muzikant die nog meer erkenning verdiende."

Meest gelezen