Politie zet twee vrachtwagens die op elkaar waren gelast aan de kant in Mechelen

In Mechelen heeft de politie bij een controle op zwaar vervoer een merkwaardige constructie onderschept. Het ging om twee vrachtwagens die op elkaar waren gelast. De wettelijke hoogte bleek overschreden en de lading was ook niet juist beveiligd. 

De controle gebeurde op de Steenweg op Blaasveld in Mechelen. "Agenten zagen een vrachtwagen die op weg was naar de Antwerpse haven. Hij was geladen met een andere vrachtwagen, bestemd voor de export. Maar die bleek niet op de juiste en dus veiligste manier vastgemaakt. 

Ze waren eigenhandig aan elkaar gelast", vertelt Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek." Achteraan het voertuig ontbrak ook de nodige signalistatie om te verhinderen dat iemand onder het voertuig in zou rijden". Uiteraard hebben we de chauffeur geverbaliseerd en werden de vrachtwagens uit het verkeer gehaald." 

De politie Mechelen-Willebroek doet regelmatig controles op zwaar verkeer maar dit hadden ze nog niet vaak meegemaakt.

Meest gelezen