Google Maps

Richard Degauquier stopt met zijn rendez-voushotel in Nossegem: "Hier kwamen zelfs BV's en geestelijken"

Eind dit jaar stopt Richard Degauquier met zijn rendez-voushotel in Nossegem bij Zaventem. In Den Briel kon je kamers huren voor een korte wip. Zelfs politici en BV's maakten er gebruik van, stelt de uitbater. Maar het is genoeg geweest, zegt hij: “Ik word 75 en corona leidt tot minder inkomsten.”

Den Briel was aanvankelijk een feestzaal. Richard kon het pand in 1983 op de kop tikken, maar in 2004 kreeg hij zware gezondheidsproblemen. “Ik heb te hard gewerkt en roofbouw op mijn lichaam gepleegd. De dokters zeiden dat ik het roer volledig moest omgooien als ik wilde verder leven. Maar wat doe je als je een zaak en een lening hebt? En daarom zijn we het pand gaan gebruiken als rendez-voushotel, dat was er in de buurt nog niet.”

De stap van feestzaal naar rendez-voushotel lag toch wat moeilijk voor Richard die uit een klassiek, braaf, katholiek, Limburgs gezin komt. “Een rendez-voushotel lag toen, maar nu ook nog, wat in een schemerzone. Er wordt geheimzinnig over gedaan en dat was toch een grote stap.” 

Seks is hetzelfde als eten, drinken en slapen, we hebben dat nodig

Maar na een jaartje begon de nieuwe zaak van Richard goed te draaien, mede dankzij de nabijheid van de luchthaven van Zaventem en een industrieterrein. Zijn cliënteel bestaat dan ook uit alle lagen van de bevolking: “Het is een afspiegeling van de maatschappij. Dat ging van professoren tot chirurgen, geestelijken uit de plaatselijke kerk, postmensen, mensen uit het onderwijs. Het is geen activiteit voor enkel geile mensen. Seks is hetzelfde als eten, drinken en slapen, we hebben dat nodig. Diegene die thuis niet aan hun trekken komen, zoeken het op een ander.”

Beluister hier het interview met Richard.

Maar na 15 jaar stopt Richard nu met zijn rendez-voushotel “Het heeft altijd goed gedraaid, tot nu. Tot corona roet in het eten kwam strooien”, zegt Richard. “Maar ik ben er niet rouwig om want ik ben ondertussen bijna 75 jaar. Het is tijd om nog iets anders te gaan doen. Ik bouw af, het pand wordt gesloopt en ik hou een uitverkoop van de inboedel.”

Meest gelezen