Foto: stad Antwerpen

18 sociale woonblokken in Europapark op Linkeroever in Antwerpen worden niet afgebroken, maar gerenoveerd

De sociale woonblokken in de Antwerpse wijk Linkeroever worden gerenoveerd en niet afgebroken. Dat heeft de stad beslist. Het gaat om 18 hoge woontorens met plaats voor meer dan 2.600 gezinnen. De renovatie zal jaren in beslag nemen maar is volgens de stad broodnodig om de wijk leefbaarder te maken. 

De stad gaf vandaag het startschot voor de hernieuwing van de wijk Europark op Linkeroever. Die bestaat uit 18 hoogbouwblokken met sociale woningen, waar 2.600 gezinnen wonen. "We hebben er bewust voor gekozen om ze niet te slopen omdat we duurzaam wilden werken", vertelt schepen Els van Doesburg (N-VA), bevoegd voor Wonen en ook voorzitter van Woonhaven, de sociale huisvestingsmaatschappij van de stad en eigenaar van de woontorens. "Het was wel nodig om de blokken grondig te renoveren en groter te maken zodat ze voldoen aan alle modern wooncomfort."

De hernieuwing van de wijk Europark is een gigantisch werk dat in fases zal gebeuren. Het masterplan zou af moeten zijn tegen het najaar van 2022. De renovatie zal starten met de oudste blokken aan het kruispunt Halewijnlaan en Charles de Costerlaan. Voor de gezinnen die tijdelijk niet in hun woning terecht kunnen, zal de stad vervangwoningen voorzien. 

Meest gelezen