Cultrockgroep Clement Peerens houdt ermee op: "Waarom? Omdat ik dat heb beslist"

Na 25 jaar houdt de rockgroep The Clement Peerens Explosition ermee op. De groep scoorde culthits in het "Antwaarps" met nummers als "Dikke Lu" en "Vinde gij mijn gat". De parodie op een rockgroep is opgebouwd rond Clement Peerens, een personage van acteur, schrijver en zanger Hugo Matthysen. In december volgend jaar houden ze nog een afscheidsconcert.

Clement Peerens is ooit ontstaan op Studio Brussel in het radioprogramma "Het leugenpaleis" en later in het televisieprogramma "Het peulengaleis" op Canvas. Vanaf begin jaren 90 stond de groep The Clement Peerens Explosition op het podium over het hele land. De band scoorde verschillende culthits zoals "Dikke Lu", "Foorwijf" en "Vinde gij mijn gat".

Clement Peerens in "Het peulengaleis":

Videospeler inladen...

Het trio bestaat uit Hugo Matthysen (Clement Peerens), bassist Ronny Mosuse (Sylvain Aertbeliën) en drummer Bart Peeters (Vettige Swa). De laatste jaren werd Peeters vervangen door Lady Dave, een personage van Aram van Ballaert. Zogezegd omdat Swa moest afhaken omdat hij in een Thaise gevangenis zit, maar eigenlijk door gehoorproblemen van Peeters.

Bekijk hier een fragment uit ons archief (1994):

Videospeler inladen...

Over hun afscheid wil Peerens niet veel kwijt. "Ik heb beslist dat we stoppen", zei hij vanmorgen in "De wereld van Sofie" op Radio 1. "Ik vind dat beter dan doorgaan. Waarom? Omdat ik dat heb beslist. Ik zou nooit een beslissing nemen die de tweede beste is. Voor de rest moet er niet meer over worden bediscussieerd."

Nog op Radio 1 vanmorgen hebben ze hun laatste single "Na is ‘m vol" voorgesteld. Het afscheid is nog niet voor meteen. Eind volgend jaar spelen ze nog een afscheidsconcert in de Roma in Antwerpen. Nu vrijdag om 10 uur ’s morgens start de voorverkoop.

Bekijk hier de reportage uit "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen