Luchthaven Oostende

Dan toch geen lawaaierige nachtvluchten boven Oostende

De Raad van State heeft in een nieuw arrest voor de tweede maal het ministerieel besluit vernietigd dat een versoepeling inhield van het nachtvluchtregime op de luchthaven Oostende-Brugge.

5 jaar geleden kreeg de luchthaven van Oostende de toestemming van Vlaanderen om jaarlijks 180 extra nachtvluchten toe te laten met vliegtuigen die boven het bestaande geluidsquotum uitstijgen. Actiegroep WILOO (Werkgroep Impact Luchthaven Oostende op de Omgeving) vocht die beslissing toen aan en kreeg gelijk. In 2019 besliste toenmalig Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege opnieuw om 180 extra nachtvluchten toe te laten. De buurtbewoners vochten dit opnieuw aan en halen ook nu hun slag thuis bij de Raad van State.

Lawaaierige Boeing 747

Onder meer vrachtvliegtuigen van het type Boeing 747 zullen door die beslissing ’s nachts niet meer kunnen opstijgen of landen in Oostende. Nachtvluchten binnen de geluidsnormen blijven wel mogelijk.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir zal nu eerst het arrest grondig bestuderen en nadien kijken welke stappen kunnen worden ondernomen.

Meest gelezen