Facebook VZW Dierenasiel De Knuffelpootjes

Dierenasiel Rekkem wil honden niet langer in de kou laten staan: "Letterlijk, want energiekosten zijn onbetaalbaar voor ons"

Dierenasiel De Knuffelpootjes in Rekkem vraagt hulp om hun dieren te kunnen verwarmen tijdens de koude winternachten. Ze hebben al geprobeerd om de hokken te verwarmen met kacheltjes met butaangas. "Maar dat kost 20 euro per nacht en dat kunnen we niet betalen", zegt Brenda Devos van het asiel.

De Knuffelpootjes in Rekkem is het asiel van Menen en Wevelgem dat honden en katten opvangt en plaatst. “De honden hebben geen verwarming. Wat we wel gebruiken zijn van die rode lampen die plaatselijk warmte geven. Dan moeten de honden er echt onder zitten om de warmte te voelen”, zegt Brenda Devos van De Knuffelpootjes.

20 euro per nacht

Om de hokken helemaal te verwarmen, gebruikte het asiel eerder al kacheltjes met butaangas. Maar vanaf 0°C werkt butaan niet meer en bovendien kost dit 20 euro per nacht. "Dat is onbetaalbaar voor het asiel", aldus Devos. Ook de rode lampen en elektrische vuurtjes kosten handenvol geld, zeker met de stijgende energieprijzen.

Wie wil helpen door geld te storten, of bijvoorbeeld een kachel op overschot heeft, kan terecht op de Facebookpagina van De Knuffelpootjes.

Meest gelezen