Een voorbeeld van een Leopard-tank (illustratie)
imago images/Shotshop

Tank verplettert twee Duitse soldaten in jeep tijdens oefening

Twee soldaten van de Duitse strijdkrachten zijn tijdens een oefening om het leven gekomen toen een tank de jeep verpletterde waarin zij zaten. De autoriteiten spreken over een tragisch ongeval, melden Duitse media.

Een gevechtstank reed over de jeep op het oefenterrein Bergen in het noorden van Duitsland. De soldaten die vanuit de jeep een tankmanoeuvre observeerden, waren naar verluidt op slag dood. Op het terrein oefent de Duitse krijgsmacht voornamelijk met Leopard-tanks die 60 ton wegen.

Het ongeluk gebeurde tijdens de lopende overdracht van het ministerie van Defensie van Annegret Kramp-Karrenbauer aan haar opvolger Christine Lambrecht. Een feestelijk afscheid voor de avond werd meteen afgelast.

Meest gelezen