(archieffoto)

Bpost verwacht komend eindejaar geen problemen bij verwerking van pakjes, zegt topman Dirk Tirez

Dirk Tirez, de nieuwe topman van postbedrijf Bpost, verwacht dit jaar geen problemen bij de uitreiking van pakjes tijdens de eindejaarsperiode. Hij heeft dat gezegd in "Terzake". Een jaar geleden zag zijn voorganger Jean-Paul Van Avermaet de pakjespiek helemaal niet aankomen, waardoor nogal wat bestemmelingen ongewoon lang op hun pakje moesten wachten.

"We hebben daaruit geleerd", zegt Tirez in "Terzake". "We hebben nu voldoende sorteercapaciteit voorzien, we hebben voortdurend contact met klanten om de voorspelling van de volumes in de gaten te houden, we hebben ook 650 mensen van het hoofdkantoor die meehelpen op het terrein."

BEKIJK - Vorig jaar liep de verwerking van pakjes door Bpost nog in de soep, zo berichtte "Het journaal" daarover op 20 november 2020 in deze reportage:

Videospeler inladen...

Geen toestanden dus, zoals vorig jaar. "Ik denk inderdaad dat ik met vertrouwen de piek tegemoet kan zien", zegt Tirez. Volgens hem zijn er deze eindejaarsperiode 3 keer meer pakjes dan in dezelfde periode twee jaar geleden.

Vorig jaar kreeg Bpost de uitreiking van pakjes niet rond. Een deel van de klanten kreeg zelfs de vraag zijn pakje zelf te gaan ophalen in een afhaalpunt. Het gevolg: een lawine aan kritiek van winkels en klanten. Bpost stuurde bij en kondigde extra aanwervingen aan, maar het postbedrijf liep toch wel wat reputatieschade op.

BEKIJK - CEO Dirk Tirez legt in "Terzake" uit hoe hij de toekomst van Bpost ziet:

Videospeler inladen...

Meest gelezen