Urenlang problemen met verkeerslichten op 15-tal kruispunten in Antwerpen: "Oorzaak wordt nog onderzocht"

In de stad Antwerpen zijn er de hele voormiddag problemen geweest met de verkeerslichten op een 10-tal kruispunten. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat weten dat de problemen rond 10.30 uur opgelost zijn, maar gaat nog onderzoeken wat de precieze oorzaak was.

Deze ochtend zijn de problemen begonnen aan de verkeerslichten in en rond Antwerpen. "We hebben weet van een 10-tal kruispunten waar er een communicatieprobleem is tussen de verkeersregelaars die zijn aangesloten op de coördinatiecentrale voor de verkeerslichten", vertelt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer. "We zijn nu volop aan het onderzoeken waar de problemen precies zitten om ze zo snel mogelijk op te lossen. Ook de aannemer van de verkeerslichten is opgeroepen om uit te zoeken waar het probleem precies zit."

Volgens Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum deden de problemen zich vooral voor in het district Antwerpen. De verkeerslichten aan de Plantin Moretuslei in Antwerpen ter hoogte van de Mercatorstraat werkten al zeker niet, en dat zorgde alvast daar voor gevaarlijke situaties.

Rond 10.30 uur liet het Agentschap Wegen en Verkeer weten dat de verkeerslichten opnieuw normaal werken. De oorzaak wordt nog onderzocht. 

Meest gelezen