Suikerrock Tienen

Suikerrock verhuist naar Bietenplein in Tienen: “Meer ruimte en meer mogelijkheden”

Het muziekfestival Suikerrock in Tienen verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. Dat wordt het Bietenplein aan de achterzijde van de suikerfabriek. Volgens de organisatie is er meer plaats en dus extra mogelijkheden.

Door corona kon de editie van 2020 niet plaatsvinden, en werd ze verplaatst naar 2021. Maar ook in 2021 kon Suikerrock niet doorgaan, opnieuw vanwege de pandemie, maar ook door de heraanleg van de Tiense Grote Markt. Als alternatief kwam er in september 2021 “The Factory of Sweetness”, een kleiner festival op de terreinen van de Tiense Suikerraffinaderij.

Er kwamen positieve reacties en het gesloten terrein bleek veel voordelen te hebben. “Op vlak van gezelligheid, veiligheid en logistiek vielen de puzzelstukjes in elkaar”, zegt organisator Walter Kestens. “Tel daarbij dat het terrein in handen is van één van onze belangrijkste partners en je hebt de perfecte samenwerking, met garantie voor een stralende toekomst.”

Bietenplein

Daarom verhuist Suikerrock nu dus definitief van de Grote Markt naar het Bietenplein, aan de achterzijde van de suikerfabriek. Het terrein is maar liefst vier keer groter dan de Grote Markt, en biedt daardoor de mogelijkheid om de bezoekers in alle comfort te ontvangen.

Hoewel de locatie verandert, verandert er niets aan het recept van Suikerrock. Een mainstage met nationale en internationale acts. Ook de Foodcorner en de DJ Stage zullen weer van de partij zijn. Een nieuwigheid door de extra ruimte op het Bietenplein zijn de attracties. Zo komt er al zeker een spectaculair reuzenrad van maar liefst 32 meter hoog. 

Line-up

De aangekondigde namen van Suikerrock 2020 blijven zoveel mogelijk behouden zoals zangeressen Anouk en Alanis Morissette. Ook de tickets van die editie blijven geldig. Daarnaast wordt het programma verder ingevuld met nieuwe artiesten. De eerste namen volgen over enkele weken. Suikerrock vindt plaats van 28 tot 31 juli 2022.

Horeca Grote Markt reageert verdeeld

In de cafés op de Grote Markt van Tienen wordt gemengd gereageerd op de beslissing. Cafébaas Brent vindt het spijtig: "De muziek was goed en er kwam veel volk over vloer. Dat valt allemaal weg, net nu we het zo moeilijk hebben door de coronacrisis." Handelaar Christophe begrijpt het standpunt van de horeca, maar als handelaar had hij er niet veel aan. "Mijn klanten geraakten niet meer tot in mijn winkel. Maar er blijft ruimte genoeg over om andere dingen te organiseren, die mensen naar de stad lokken. En laten we vooral blij zijn dat Suikerrock in Tienen blijft." Ook cafébaas Brecht is opgelucht dat het muziekfestival in de stad blijft. "Veel mensen kennen Tienen door Suikerrock. En er zullen steeds mensen blijven afzakken naar het centrum en onze horeca", stelt Brecht.

Meest gelezen