Jan De Meuleneir / Photo News

Vaccinatiecentrum van Borgloon op zoek naar extra vrijwilligers: "Veel vrijwilligers vallen uit"

In verschillende vaccinatiecentra hebben ze opnieuw extra vrijwilligers nodig. Veel vrijwilligers vallen uit omdat ze ziek zijn, in quarantaine zitten of opgeroepen worden om bij te springen op hun werk als verpleegkundige.

Het vaccinatiecentrum in Borgloon is op zoek naar extra vrijwilligers. "We zoeken medische vrijwiliggers die vaccins zetten en de apothekers helpen bij de voorbereiding", zegt Annemie Pallen van de stad Borgloon. Maar ook niet-medische vrijwilligers die kunnen helpen als steward of  voor de administratie zijn welkom. 

In Borgloon hebben ze een mooi team van medische vrijwilligers maar een aantal personen valt nu uit: "Ze zijn besmet of zitten in quarantaine", gaat Annemie Pallen verder. "En veel verpleegkundigen hebben ook nog een andere job en worden opgroepen om zieke collega's te vervangen. Bij vorige golven was dat veel minder, maar als je nu rond je kijkt zit iedereen precies in quarantaine."

8 of 9 uren aan een stuk werken is te veel

Op dit moment is het nog net haalbaar in het vaccinatiecentrum van Borgloon: "Het is nog net vol te houden, maar vorige week was een medische vrijwilliger bezig van 7 uur 's ochtends tot 16 uur in de namiddag en dat is niet houdbaar. 8 of 9 uren aan een stuk is te veel."

Vrijwilligers werken in shiften van 4 uur en per shift zijn er 11 medische vrijwilligers nodig. Als je interesse hebt, kan je mailen naar hrmanager@elzhaspengouw.be.

Meest gelezen