Foto ter illustratie: pexels

Woonzorgcentrum in Houthalen-Helchteren komt handen te kort en zoekt dringend zorg- of verpleegkundigen

De vierde coronacrisis laat zich niet alleen voelen in ziekenhuizen, ook sommige woonzorgcentra komen handen te kort. In het Vinkenhof in Houthalen-Helchteren worden dringend mensen gezocht omdat veel werknemers ziek zijn of in quarantaine zitten.  

Veel verpleegkundigen zijn ziek of in quarantaine thuis. Ook in de woonzorgcentra zitten ze met dat probleem. In het Vinkenhof wordt er specifiek uitgekeken naar mensen met een diploma en/of ervaring als zorgkundige of verpleegkundige. Dat kunnen zowel gepensioneerden zijn als mensen met een vooropleiding als verpleegkundige of zorgkundige die zich op korte termijn kunnen vrijmaken.

Dat er nu geen vervanging komt, doet pijn en is niet fijn

Rob Geurts, directeur Vinkenhof

“De basiszorg komt absoluut niet In het gedrang, maar we willen meer dan alleen de basiszorg”, zegt directeur Rob Geurts. “Familieleden weten dat we op zoek zijn naar helpende handen. Ze zien ook dat wanneer een medewerker ziek valt, dat die snel vervangen wordt. Dat er nu geen vervanging komt doet pijn en is niet fijn. Familieleden hebben daar wel begrip voor maar we willen snel terug naar het normale niveau van kwaliteitszorg kunnen gaan.”

Wie zich aangesproken voelt om een handje bij te steken, kan contact opnemen via de website van het woonzorgcentrum.

Meest gelezen