Radio 2

Fans nemen afscheid van Lange Jojo: “We zijn hier om hem een laatste groet te brengen”

In de Basiliek van Koekelberg vond de uitvaart plaats van de Brusselse zanger Lange Jojo die vorige week op 85-jarige leeftijd overleed. Door de coronamaatregelen mochten er maar 400 mensen de plechtigheid bijwonen.

In het uitvaartcentrum Le Passage in Vorst konden fans dinsdag al afscheid nemen van Lange Jojo. Foto's, albumhoezen en bloemenkransen omringden er zijn doodskist. Vandaag verzamelden fans zich voor de Basiliek van Koekelberg.

“We zijn verschillende keren naar een optreden van hem gaan zien, en nu zijn we hier om hem een laatste groet te brengen”, zegt een koppel dat buiten staat te wachten.

“Ik ben met zijn muziek opgegroeid. Thuis werden er altijd platen gedraaid van Lange Jojo en wanneer ik in de auto zat met mijn vader, werd er flink meegezongen” zegt een vrouw die ook een laatste groet komt brengen. 

En ook van deze man niets dan lof voor de Brusselse zanger: “Hij was een heel populair figuur, een echte Brusselaar in hart en nieren, en ik ga hem missen." 

Radio 2

Meest gelezen