gemeente Sint-pieters-Leeuw

Sint-Pieters-Leeuw bezorgt boosterprik aan personeel van scholen en opvang: "Parallel gewerkt om sneller te zijn" 

In Sint-Pieters-Leeuw heeft het personeel van de gemeentelijke basisscholen en de kinderdagverblijven een versnelde boosterprik gekregen. Dat is best opvallend, want de overheid had eigenlijk beslist om aan geen enkele specifieke doelgroep, zoals leerkrachten of risicopatiënten een versnelde boosterprik te geven. Maar daar dacht het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw anders over.

"We wilden met dit initiatief een extra bescherming bieden aan de groep medewerkers, die de hele dag werken met – uiteraard – nog niet gevaccineerde kinderen", stelt burgemeester Jan Desmeth (N-VA). "We hebben een oplossing uitgewerkt, die beantwoordt aan de wensen van de diverse ministers. Zo mocht het initiatief geen extra belasting vormen voor het vaccinatiecentrum van de Zennevallei in Halle."

De boosterprik werd daarom toegediend in een lokaal van het woonzorgcentrum  Zilverlinde, in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. "De vaccinatie werd uitgevoerd door een dokter van onze bedrijfsgeneeskundige dienst, met de hulp van een verpleegster. De controle van de coronapas gebeurde ook door deze dokter, zodat de medische informatie bij hem blijft en niet tot bij ons als werkgever geraakt", aldus Desmeth.

"Door parallel te werken hebben we voor een versnelde toediening van de boosterprik kunnen zorgen. Zo dragen we bij tot het openhouden van de scholen en kinderopvang na de kerstvakantie", besluit de burgemeester.

Meest gelezen